Sari la conținutul principal

Fabricat în România. Etic. Sustenabil. Local.

Încă de la debut, la începutul anilor 2000, am dat naștere brandului MATHILDE, din pasiune și talent pentru creație și frumos, crescându-l organic, sustenabil și responsabil.

Am dorit încă de la început ca fiecare creștere să se traducă în beneficii pentru comunitățile din România în care suntem prezenți.

 

Principiile după care ne ghidăm: 

 

  • Etic

Susținem comunitatea, iar produsele sunt realizate manual în cele două fabrici din Brașov și Aleșd de către artizani locali. Oamenii din producție sunt respectați și renumerați corect având grijă la respectarea drepturilor omului.

 

  • Impact redus asupra mediului: 

Deoarece atelierele noastre sunt locale și avem o acoperire în țară de 7 magazine proprii și 15 magazine partenere, avem un ciclu scurt de distribuție. Acest lucru înseamnă că am redus amprenta de transport, este redus ciclul de distribuitori, iar colecțiile răspund nevoii locale pentru a nu face supraproducție.

De acest lucru se bucură și comunitățile locale pentru care oferim noi locuri de muncă, dar și faptul că acești bani reintră în circuitul economic local. 

  • Păstrăm amprenta locală

Mare parte din colecțiile pe care le producem, dar și piesele statement Mathilde sunt inspirate de sentimente, trări, experiențe locale. Acestea sunt traduse în linia personală care ne face hainele și designul atât de recognoscibile. 

Când poți o piesă Mathilde porți o bucată de România încadrată într-un context global. Ne inspirăm și din alte culturi, însă întotdeauna revenim la craftul local.

 

  • Broderii și aplicații manuale 

O caracteristică importantă Mathilde este că fiecare piesă vestimentară conține o broderie manuală. Chiar dacă ne referim la broderia sub formă de boboc, care a consacrat brandul sau alte tipuri de broderii florale sau aplicații, toate produsele sunt personalizate manual în atelierele noastre. Acest lucru ne-a permis să ne detașăm de brandurile de masă prezente în România și să ne impunem viziunea și designul cu croiuri unice și tipare versatile. Î​​n termeni de formă și estetică, modele de broderie Mathilde prezintă unicitate prin culoare, textură.

  • Serii mici făcute în tihnă

Colecțiile sunt gândite atent în atelierul din Brașov și sunt o expresie a creativității și ingeniozității creatoare Mathilde. Toate produsele se diferențiază de ceea ce înseamnă fenomenul modei rapide și de masă: au personalitate, șarm și un design care celebrează unicitatea fiecărei purtătoare, putând transcede tendințele trecătoare, ci devenind un stil de sine-stătător. 

 

Producerea și stocarea a mai puține articole vestimentare are mai multe beneficii: limitarea deșeurilor, dar și folosirea tehnicilor de tipar prin care se produc mai puține pierderi de țesături, dar și refolosirea resturilor în noi piese vestimentare într-un mod creativ. Scopul este de a evita risipa de țesături și presiunea pusă asupra mediului înconjurător.

Serii mici

Detalii unice

Personalizate manual

Lucrate cu grijă

Materiale de calitate

Personalizare pe dimensiunile tale